• Vertrouw op jezelf en luister naar je hart.

  • Zonder je af en toe af van de drukte van de wereld.

  • Niets moet en doe vooral niets overhaast.

  • In iedere mens zit iets goeds, probeer dat te vinden.

  • Kleine dingen verdienen dezelfde aandacht als grote dingen.

  • Doe niets als je onrustig bent, neem even tijd voor jezelf.

Blog

Omgaan met boosheid
19-06-2014

Hoogste tijd voor een nieuw filmpje op deze website. Het thema viel zomaar uit de lucht. Nou ja, zomaar....ik maakte het zelf mee. Boosheid, teleurstelling, er tegen op zien de ander te zien. Het is een gevoel dat je liever niet wilt hebben, maar ja, af en toe is het er gewoon. Niet meteen reageren, dacht ik. Eerst rustig zitten of een stukje lopen. Afstand nemen. En pas naar de ander toestappen als je wat bedaard bent. Dat lukte, zeker nadat ik een stukje over omgaan met boosheid las van de Boeddhistische monnik Thich Nhat Hahn.

Aan de slag dus op mijn nieuwe laptop én met een nieuw programma! Dat vroeg oefening en geduld. 

Met teksten uit het boek 'Iedere stap is vrede' en foto's die ik afgelopen zondag maakte tijdens het Beeldhouwsymposium in Borkel en Schaft, groeide dit nieuwe meditatiefilmpje. Ik vind het telkens weer een klein wonder waar ik enorm van geniet.

En ja, nu weet ik nog beter dat boosheid van mij is en vaak te maken heeft met het feit dat de ander nu eenmaal anders denkt, doet en reageert dan ik.

Geniet ervan!

Francien

Omgaan met boosheid