• Vertrouw op jezelf en luister naar je hart.

  • Zonder je af en toe af van de drukte van de wereld.

  • Niets moet en doe vooral niets overhaast.

  • In iedere mens zit iets goeds, probeer dat te vinden.

  • Kleine dingen verdienen dezelfde aandacht als grote dingen.

  • Doe niets als je onrustig bent, neem even tijd voor jezelf.

Wat betekent Anoichi?

Anoichi is een Hebreeuws woord en betekent: Ik die daadkrachtig ben. Het houdt de uitnodiging in je naar binnen te richten vóór je ergens aan begint. Je naar binnen richten doe je in stilte, je luistert dan naar je hart, naar je innerlijke stem. Sommige mensen noemen het God, anderen Allah of Boeddha, en weer anderen het hoger bewustzijn of je hogere zelf. Het gaat erom dat je de stilte van je hart weet te vinden, je zult dan vanzelf alles wat rustiger gaan doen. 

Lees verder ...

Over het algemeen, zeker in de Westerse wereld, ligt de nadruk erg op de buitenkant van het leven, op kennis, materie, alles wat begrijpelijk en zichtbaar is. Het is de actieve kant. Tegenover actie staat rust, stilte, ruimte voor je innerlijke wereld, de wereld van  gevoelens en gedachten, van het onzichtbare, niet tastbare. Beide kanten hebben elkaar nodig, ze horen bij het leven.

Meestal raken we uit balans als we te weinig tijd nemen voor rust en stilte en alleen maar door blijven hollen. Het gaat er dus om dat we de binnenkant verbinden met de buitenkant en wel op zo’n manier dat het net zo natuurlijk wordt als inademen en uitademen. De meditaties op deze website kunnen je daarbij helpen.