• Vertrouw op jezelf en luister naar je hart.

  • Zonder je af en toe af van de drukte van de wereld.

  • Niets moet en doe vooral niets overhaast.

  • In iedere mens zit iets goeds, probeer dat te vinden.

  • Kleine dingen verdienen dezelfde aandacht als grote dingen.

  • Doe niets als je onrustig bent, neem even tijd voor jezelf.

Blog

Als je hoofd overloopt
23-01-2014

Nog maar net met de fiets onderweg om boodschappen te gaan doen, merkte ik dat mijn hoofd zo vol zat met gedachten dat ik omdraaide en terug naar huis ging. Met zo’n vol hoofd zou ik niet rustig ergens anders mee bezig kunnen zijn. Zitten dus, gewoon even stil zijn en leeg worden. Thuisgekomen nestelde ik mij op de bank en liet al mijn gedachten komen en gaan zonder er verder over na te denken. Langzamerhand kwam er ordening en rust in mijn hoofd en wist ik weer wat mij te doen stond. Goeie actie dus, ook al besef ik dat je zoiets niet in elke situatie kunt doen. Eén ding is echter zeker: je blijft op deze manier wel met meer aandacht aanwezig bij alles wat je doet.

Het mooie was dat ik er diezelfde dag nog een nieuw meditatie filmpje van maakte: Als je hoofd overloopt. Ik zou zeggen: probeer het eens uit!

Als je hoofd overloopt