• Vertrouw op jezelf en luister naar je hart.

  • Zonder je af en toe af van de drukte van de wereld.

  • Niets moet en doe vooral niets overhaast.

  • In iedere mens zit iets goeds, probeer dat te vinden.

  • Kleine dingen verdienen dezelfde aandacht als grote dingen.

  • Doe niets als je onrustig bent, neem even tijd voor jezelf.

Blog

Als angst je overvalt
02-02-2015

Angst. Wie kent het niet? Soms weet je waarom. Soms snap je er niets van. De ene keer kun je er goed mee omgaan. De andere keer dreig je onderuit te gaan. De kans is groot dat je dan al uit balans bent. Teveel prikkels. Ziek. Te druk. En op is de energie.

Dat overkwam mij afgelopen week. Een aanhoudende griep deed een behoorlijke aanslag op mijn energie, zowel fysiek als psychisch. Ik voelde hoe ik onderuit ging. Het zwarte gat doemde voor mij op. De angst sloeg toe.

Misschien helpt het als ik er een filmpje over maak, dacht ik. Diezelfde dag werd de tekst hiervoor mij in de schoot geworpen. Annemarie de Vrieze schreef een mooi stukje over angst dat ze op facebook plaatste. Het kwam voor mij precies op het juiste moment.

De foto's maakte ik in de Ardennen, een dag nadat ik de eerste signalen van mijn angst al had gevoeld. Nu, na drie dagen knippen, plakken, kijken en luisteren is het klaar en voel ik de rust terugkomen. Nog fragiel, maar toch, het is een begin. Wie weet volgt mijn lichaam nu ook.

Francien.

Als angst je overvalt